Meni Zapri

Čezmejni poslovni dogodek – Bled 30.5.2019

Poslovna konferenca: Digitalizacija kot podpora inovativnosti in poslovni odličnosti za internacionalizacijo

ČETRTEK – 30.05.2019

aktualna novica_oozkranj

Območna obrtno-podjetniška zbornica Kranj (OOZ Kranj) in podjetje NETS d.o.o. Kranj sta v okviru evropskega projekta Connect SME Plus včeraj, 30. 5. 2019, na Bledu organizirala čezmejni poslovni dogodek Digitalizacija kot podpora inovativnosti in poslovni odličnosti za internacionalizacijo, v okviru katerega so potekala tudi B2B srečanja obmejnih MSP, zainteresiranih za širjenje svojega čezmejnega poslovanja.

Na včerajšnjem dogodku “Digitalizacija kot podpora inovativnosti in poslovni odličnosti za internacionalizacijo” se je tekom B2B dela programa zvrstilo preko 25 poslovnih sestankov. V nadaljevanju programa so predstavniki projektnega partnerja NETS spregovorili o pomembnosti digitalizacije in digitalni transformaciji, ki čaka številna podjetja in je kot element odličnosti pomembna tudi za MSP in njihovo poslovanje.

 

 

Udeležencem so predstavili tudi ukrepe zaščite pred prevarami na spletu ter uporabo DNA kot IT podporo poslovnim procesom. Direktorica OOZ Kranj, ga. Daniela Žagar, je udeležencem predstavila projekt Connect SME Plus in možnosti sodelovanja v njegovih aktivnostih, direktor SDGZ, g. Andrej Šik, pa je spregovoril o pasteh vstopanja na italijanski trg ter prisotnim predstavil vlogo Slovenskega deželnega gospodarskega združenja pri poslovanju v Italiji. Tudi po zaključku uradnega dela programa so se nadaljevala neformalna srečanja MSP, prejeli pa smo tudi že prve pozitivne odzive, kar nas izjemno veseli, saj se pogosto prav s tovrstnimi srečanji začenjajo prvi posli, tudi čezmejni.

Z izvedbo dogodkov, kot je včerajšnji, ter z ustanovitvijo t. i. HELP DESK točk, ki delujeta na OOZ Kranj in na SGZ v Celovcu želimo zainteresiranim MSP-jem nuditi podporo pri širjenju svojega posla na tuje.

Scroll Up